מתכוונים להתגרש? אלו הצעדים הראשונים
צרו קשר
לחצו כאן לקביעת פגישת ייעוץ עם עורכת דין גירושין
03-5751819
054-4666742
בר כוכבא 16 בני ברק --מגדל בית נועה צמוד למגדלי ב.ס.ר ליד קניון אילון
צמרות 2 הרצליה - מגדל צמרות
דוא"ל:
לפני שאתם ממהרים להתגרש, אל תשכחו שזהו לא המוצא הראשון. לפני כן מומלץ לנסות לפנות לעורכת דין גירושין שעוסקת בגישור או ביועץ זוגי מנוסה. אם בכל זאת החלטתם להתגרש, נסו לפעול על פי הרשימה הבאה:
1. איסוף מסמכים:
לאסוף כמה שיותר מסמכים להם תזדקקו בהליך הגירושין (אין חובה לאסוף את כל המסמכים כדי להתחיל את ההליך):
-
נסח טאבו, שטר משכנתא, חו"ד שמאי, קבלות עבור שיפוצים / הסכם שכ"ד עדכני.
-
תדפיסי חשבון בנק מהשנה האחרונה וריכוז יתרות.
-
פרטי הלוואות, פרטי חובות, הסכמי הלוואה, הסכמי מתנה.
-
12 תלושי שכר אחרונים של שני בני הזוג/ אישור רו"ח על הכנסות בשנה שקדמה להגשת התביעה / דו"ח מרשם החברות + פרטי המערך הכלכלי של החברה / אישור קבלת קצבאות מהמוסד לביטוח לאומי עבור השנה האחרונה.
-
רישיון רכב.
-
פירוט כרטיסי אשראי מהשנה האחרונה, קבלות נוספות עבור רכישות מוצרי מזון והיגיינה, ביגוד והנעלה, קוסמטיקה, הוצאות רכב, בריאות, נייד, בילויים, חינוך, חוגים, צהרון, הוצאות אחזקת הבית (ארנונה, מים, חשמל, גז, ועד בית, עוזרת, אינטרנט, כבלים, טלפון ועוד) וכיוצ"ב.
-
רשימת תכולת הבית.
-
מסמכים רפואיים רלוונטיים שלכם ושל בני הזוג.
-
תלונות במשטרה.
-
מסמכים סוציאליים (עובדים סוציאליים, פקידי סעד).
-
מסמכים משפטיים (הליכים משפטיים קודמים בין בני הזוג, הליכים משפטיים של אחד מבני הזוג הקשורים לגירושין).
-
כתובה.
-
עוד מסמכים שנראים לכם רלוונטיים, וגם כאלה שלא. אם בחרתם עו"ד גירושין סבלני, הוא כבר יסנן עבורכם את המסמכים החשובים.
2. להצטייד בחוקר פרטי (בעת הצורך):
אם קיים חשד לבגידה מטעם בן הזוג השני, כדאי להצטייד בחוקר פרטי, אשר יאמת או יפריך את חששכם. כמו כן, לפעמים בני הזוג אינם מודעים לכל המערך הכלכלי של המשפחה, ולכן יש לערוך חיפוש מקיף של כספים, נכסים ורכוש שיתכן ששייכים לכם ואינכם מודעים לכך.
3. לא לעורר חשד:
במצב של הכנה לגירושין שלא בהסכמה, עדיף להפתיע את בן/ת הזוג עם אסטרטגיה מנצחת וכתבי תביעה מוכנים מראש. אחרת, בן/ת הזוג עלולים לפעול נגדכם, להעלים רכוש וכספים, יפנו להתייעץ עם עו"ד גירושין, ויתחילו מריבות מיותרות בבית. לכן עד למסירת כתבי התביעה לבן/ת הזוג, מומלץ לנסות להתנהג כרגיל, ולא לעורר חשד שהתחלתם בהליכי גירושין.
4. מכשיר הקלטה:
אם נסיבות הגירושין שלכם הם נסיבות של איומים ואלימות (נפשית, מילולית, פיזית), הצטיידו במכשיר הקלטה קטן ויעיל, וברגע שאתם נמצאים ליד בן/ת הזוג ללחוץ על הקלטה עד לסיום המפגש. הקלטות אלה יעזרו להם בהמשך התהליך להוכיח את טענותיכם.
כיום כמעט כל טלפון סלולרי כולל פונקציה של הקלטת שיחת טלפון ושל שיחות פנים אל פנים. רק לא לשכוח להטעין את הפלאפון לפני, ולהתאמן בהפעלתו לפני השימוש על מנת למנוע אי נעימויות גדולות...
5. לא להישמע לעצות של החברים/המשפחה שכבר עברו את התהליך, והם "מומחים בגירושין":
כולם מכירים אנשים שעברו תהליך גירושין. אותם אנשים הם ארסנל של עצות, שלא יכולים לחכות ולהעביר את הידע והניסיון שלהם לחבר הבא. הבעיה היא שהאנשים האלה הם אינם עורכי דין המתמחים בתחום דיני המשפחה, אלא הם אנשים המתמחים בדיני המשפחה האישיים שלהם, ושל ההליך הפרטני שהם עברו עם בני הזוג שלהם – התמחות שאינה קשורה למקרה הפרטני שלך!
לכן עם כל הרצון הטוב, ויש הרבה ממנו, אל תפעלו על פי עצות חבריכם הנאמנים, אל "תפתחו תיקים", אל תגישו תביעות/ בקשות, ואל תחתמו על הסכמים שהורדתם מהאינטרנט או של חברים שלכם. אם תעשו כן, רוב הסיכויים הם שתבצעו פעולות שיהיה קשה ויקר לתקן אותן. תמיד כדאי לא לפעול מהר אלא לפעול בחוכמה עם עורכת דין גירושין. אל תשכחו: אסטרטגיה היא כוח!
6. מציאת עו"ד:
בשלב זה רצוי למצוא עורכת דין שהתמחותה הינה תחום דיני המשפחה בלבד, וביחד למצוא את האסטרטגיה הכי טובה עבור המקרה שלכם. מאחר ועורכת הדין תהפוך להיות החבר הכי טוב שלך במהלך תקופת הליך הגירושין, עליך למצוא עורכת דין גירושין אמפטית, שקל להתחבר אליה, שתבין אותך, שמדברת בגובה העיניים, והכי חשוב עורכת דין גירושין, הזמינה גם לאחר השעות המשרדיות, בעיקר עבור מקרי חירום בדיני משפחה (וכאלה יש בשפע).
בעת בחירת עורכת הדין, וודאו מי עורכת הדין המטפלת בתיק שלכם? וודאו האם עורכת הדין לענייני משפחה שבחרתם מטפלת בתיק שלכם בעצמה, או שהיא מעבירה את הטיפול בתיק שלכם לעורכת דין גירושין אחרת שכירה במשרדו?
ההליך המשפטי בנושא הגירושין הוא הליך מאוד מורכב, ועליך לשכור את שירותיו של עורכת דין גירושין הטובה ביותר שידך משגת, בשלב הכי מוקדם שניתן, על מנת שלא תבצעו מהלכים שישמשו לרעתכם ושלא ניתן יהיה לחזור מהם.
7. הכנה נפשית:
הליך הגירושין הוא הליך ממושך, ושום דבר לא קורה בין לילה. אם בני הזוג לא מגיעים להסכמות ביניהם, ההליך המשפטי יכול להימשך זמן רב, ויכול אף לנוע בין שנתיים ל-4 שנים, ולעיתים אף מעבר לכך.